9 jaar en 75 kilo

9 jaar en 75 kilo

Nee, het gaat niet om een 75 kilo wegend kind van 9 jaar maar het gaat om morgen. Morgen, 9 jaar geleden, ging ik met mijn derrière van 150 kilo, naar België. 9 jaar geleden werd ik geopereerd. Een Gastric Bypass. 9 jaar geleden, woog ik voor het laatst zo zwaar. En ik heb gezworen, nooit meer zo dik te worden. Nooit meer kuipstoeltjes mee te nemen met mijn achterwerk als ik opsta, nooit meer door stoeltjes/bedden/vloeren (ja echt) heen te zakken, nooit meer mensen uit hun vliegtuigstoel drukken als ze het ‘geluk’ hadden om naast mij te zitten. Nooit meer schamen voor mijn lijf. Nooit meer naar een grote-maten-winkel te gaan. Nooit meer.

De operatie ging voorspoedig. Ik herstelde snel en binnen 2 weken was ik weer aan het werk en 10 kilo lichter. Mijn broeken begonnen af te zakken en mijn moeder naaide zich een slag in de rondte om er voor te zorgen dat ik niet elke week nieuwe kleren hoefde te kopen. Ik kon wel geteld 4 weken kleren van mijn moeder lenen en toen moest ik zelf gaan shoppen. In een jaar tijd was ik 75 kilo afgevallen. Vijf-en-zeventig kilo! De helft van wat ik woog. Een compleet persoon.
Mensen die ik een tijd niet had gezien, herkende mij niet (hilarisch).
Mannen keken opeens naar mij om (huh?) en vrouwen wilden opeens een praatje maken (nog een keer huh?).

Na wat corrigerende operaties, was het zo ver. Ik ging een bikini kopen. Mijn eerste ooit. En ik ging naar de sauna! En ik werd fan. En ik ging naar ‘normale’ winkels om kleren te shoppen. Ik durfde weer uiteten te gaan. Geen blikken meer van omstanders. Geen kinderen meer die riepen dat ik dik was. En sinds kort, draag ik skinny’s! I know! Ik! Skinny-broeken!

Was het een makkelijke weg? Nee. Mijn eetpatroon is compleet omgegooid. Ik kan niet alles meer eten. Ik moet de rest van mijn leven onder controle blijven en bepaalde supplementen slikken/spuiten. Ondanks dat is het prima leefbaar. Volgens mij hebben andere mensen er meer moeite mee (maar wat eet je dan?) dan ik zelf.
Zolang ik nog uit eten kan, vind ik het best. Ik hou van eten, dat zal niet veranderen 🙂
Inmiddels ben ik zo ver, dat ik mijn 9-jarige post-up verjaardag nu eens een keertje níet vier met eten maar met een blogje 🙂
Hoera!

0ec0118611798e2ac6ce2cfc76c99f4c

Eén gedachte over “9 jaar en 75 kilo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.