Afscheid van mijn werk

Afscheid van mijn werk

10eke K., (kinderboeken schrijfster) heeft voor mij, namens al mijn collega’s, een gedicht gemaakt. Ik vind hem superleuk dus plaats hem hier, onder haar eigen naam.

30 november 2012

Lieve Natasja,

Wat jammer dat je gaat!
Maar er is alweer een nieuwe klus die voor je klaar staat.
Jij hebt mensenkennis, je kan dingen direct doorzien,
is voor jou een voordeel misschien

Open en eerlijk zijn,
vindt niet iedereen even fijn.
Interim in hart en nieren,
niet klieren, problemen oplossen en de boel ‘bestieren’.
Hoe moeilijker hoe beter, daar heb jij je mannetje (vrouwtje) voor gestaan.

Wat ik zal missen is die knalgele auto, geparkeerd te zien staan,
maar ja, jij moet ook weer verder gaan.
Jou ‘Da goat um nie worde’ en je ‘Jip en Janneke taal’ en alle verhalen,
veel grappige, sommige met verdriet, dat ga ik persoonlijk heel erg missen en dat is balen.

Die keer dat er een meneer kwam met een ellenlang verhaal, och, soms is het leven zwaar
Maar jij hoorde het geduldig aan, vond het niet raar!
De meneer die toch met een glimlach verdween
En er ook nog een 3x gekopieerde uitdraai om half vier verscheen

Afreageren moet jij ook af en toe, heb je hem al door?
Tja, daar heb je een ondersteuner voor!
Iets van jou is dan weer niet zo fris,
jij drinkt thee die ruikt naar kattepis.
Jij eet linzen met rijst en een eitje erbij,
da’s wel gezellig, maar voor één ding zet jij alles opzij!

Jij krijgt een noodpakket (als je ons heel er mist!) voor in geval van nood,
dat je dan nog eens aan ons denkt als het lekkere goedje op is en het je troost bood.
Soms voel jij je ook wel eens een wrak
En gelukkig heb ook jij een zwak
Jij wil geen ballade,
maar goede eerlijke hand gemaakte chocolade!
Zolang je de chocolade nog hebt, zal je ons niet vergeten.
Ben benieuwd hoe lang dat gaat duren? Dat zou ik wel eens willen weten.
En bloemen zijn leuk voor de buurvrouw, want die geven een allergische reactie.
Vandaar onze alternatieve bloemenactie.

Dank voor alles wat je voor ons hebt gedaan,
nu kunnen wij weer verder op ons eigen benen staan.
Het was ons een eer dat wij jou hebben ontmoet,
en laten jouw gaan met deze speciale afscheidsgroet

Op z’n Rotterdams:
‘Dag Wijfie, het ga je goed,
want alles gaat zoals het moet.

Ik heb bij dit gedicht een biologisch voedselpakket gekregen, zelf samen gesteld, met mayonaise, dadelbrood, tomatenpuree, zilvervliesrijst, doosje eieren, peterselieplant, basilicumplant, honing, 3 geurkaarsen, cherrytomaten, rode linzen, een doos (een halve kilo!!!) bonbons.
Fantastisch!

Vorige week heb ik VVV bonnen en een prachtig bloemstuk gekregen van collega’s die op route lopen en vanmiddag van de liefste collega’s die routes lopen een heuse pyjama, zodat ik ’s avonds met een fleecedekentje en een stapel katten, aan ze denk. Dat zal best vaak zijn, want het is een heerlijke pyjama en ook mijn smaak.
Schandelijk verwend.
Oh, ik vergeet het boek nog wat ik heb gekregen!

Wat ik ook nog heb gekregen is een onvergetelijke periode waarin ik heb gezien hoe het kan worden, later als je oud bent. Hoe afhankelijk je bent van de meiden van de thuiszorg. Hoe het mis kan gaan als er iemand niet komt opdagen. Hoe schrijnend sommige situaties zijn en dan iemand in de thuiszorg kan maken hoe je de laatste weken van je leven door komt.
Deze meiden zijn zo enorm belangrijk. De thuiszorg is de toekomst. Het wordt steeds drukker. En deze meiden, met wie ik zo fijn heb samen gewerkt, verdienen een pluim.
Lieve meiden, jullie zijn jullie gewicht in goud waard, echt waar.
Bedankt voor deze mooie maanden.

Eén gedachte over “Afscheid van mijn werk

  1. Haai Tas, als ik het allemaal zo lees zou ik blijven joh, wat een geweldig stel collega’s . maar……ik blijf erbij, er komt uit wat je erin stopt.. dus ik denk toch ook dat jij daar een voetafdruk hebt achter gelaten die nog lang zichtbaar zal zijn. of een hand op hun harten of hoe je dat dan ook wil noemen. enne ik ben geen spammert…. #datudatweet 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.