Alles draait….

Alles draait….

Ik word wakker en voel het al voordat ik mijn ogen heb open gedaan. Het is weer raak. Alles draait. Ik haal diep adem en blijf met mijn ogen dicht liggen. Verstandelijk weet ik dat het niet ernstig is, ik kan niet vallen als ik stil blijf liggen, maar mijn lijf heeft het gevoel te vallen. Een constante val. Ik doe mijn ogen open in de hoop dat de duizelingen stoppen. Maar nee, het wordt alleen maar erger. De kamer draait en schommelt alle kanten op. Ik ga op mijn rug liggen en sluit mijn ogen en haal diep adem en probeer mij op de ademhaling te concentreren.

Shit.

Normaal zakt het wel weer af maar nu niet. Mijn handen klauwen in het dekbed zodat ik het gevoel heb niet te kunnen vallen. Natuurlijk weet ik dat ik niet val… Maarja… mijn evenwicht is van slag. Ik draai me op mijn zij en blijf liggen. Zo stil mogelijk en hoop dat ik snel weer in slaap val.
Als ik na een tijdje weer wakker word, draait alles nog steeds. Maar ik moet plassen. Ik probeer het te rekken maar die rek is op, alle rek zit namelijk al in mijn blaas. Goed. Uitdaging. Ogen dicht en overeind gaan zitten. Ik hou mijn bedrand zo hard vast, dat mijn knokkels wit worden en heb het gevoel dat ik omval. Ik ga langzaam staan maar mijn oren beginnen te suizen en de hele kamer draait. Ik zak op mijn knieƫn en kruip letterlijk naar de badkamer. Het gaat. Niet van harte maar het gaat. En weer terug naar bed. Liggen in de foetushouding en hopen dat ik snel slaap. En zo breng ik de ochtend en een deel van de middag door. Als ik wakker word van de koppijn door het vele slapen, knort mijn maag. Ik heb dorst en honger. Nog steeds draai ik alle kanten op voor mijn gevoel maar het is iets minder. Steunend langs de muren doe ik wat kleren aan en ga op mijn billen, de trap af. Pak sap, droge crackers en kaas. En zo breng ik de rest van de dag door. In de foetushouding op de bank met een pak drinken binnen handbereik.
Veel meer dan wat dommelen, nadenken, hopen dat ik niet val en nog harder hopen dat het over gaat, kan ik niet. Misschien morgen een betere dag…

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.