Hij is niet echt!

Hij is niet echt!

Mevrouw Snel woont hier nog niet zo lang. Ze is nog best wel goed ter been voor een 87-jarige. Ze wandelt dan ook regelmatig door de gang. Zo kwam ze eens mijn kantoor binnen om te vragen naar de krant en waarom er niks in de krant stond over dat neergestorte vliegtuig. Ik vroeg haar waar dat vliegtuig was neergestort en ze keek me verbaasd aan. “Heeft u dat niet gehoord dan? In AziĆ«!” Ik vertel haar dat ik het nieuws nog niet heb gehoord omdat ik de hele dag al zit te werken. Ze accepteert mijn antwoord. Ook mijn uitleg dat de krant waarschijnlijk al gedrukt was toen het ongeluk is gebeurt. Ze gaat een kopje thee drinken en later het nieuws kijken, zegt ze.

Mevrouw Snel is dementerende.

Na een paar weken, kom ik mevrouw Snel weer tegen. Ze zit in de hal aan de grote tafel met een ijsje. Op haar schoot ligt een nepkat. De nepkat mauwt. Ik glimlach als ik langsloop. Mevrouw Snel glimlacht terug. “Wat een leuk beest” zeg ik tegen haar. “Ja he? Hij heet Pop maar hij is niet echt hoor.”. Ik loop door. Als ik gedaan heb wat ik moest doen en weer langs haar terug loop, ‘voert’ ze haar kat het ijs. “Vindt hij lekker” zegt ze. “Maar hij is toch niet echt?” “Jawel! Dit is Pop mijn kat! Pfoeh!” Ze kijkt een beetje beledigd weg van mij. De receptioniste ziet dat mevrouw Snel haar ijsje in de vacht van de nepkat zit te smeren, en zegt: “Mevrouw Snel, doe dat maar niet, dan wordt Pop ziek.” Mevrouw Snel gnuift en zegt: “Tuurlijk niet, hij is niet echt!”

Afgelopen week liep mevrouw Snel met een rolstoel voor zich. Pop lag lekker in de rolstoel. Ze duwde de rolstoel mijn kantoor in en vroeg om het telefoonnummer van de dokter. “De dokter? Bent u ziek mevrouw Snel?”
“Nee” zegt ze “het is voor mijn kat.”
“Oh, dan heeft u het nummer van de dierenarts nodig!”
“Nee” lacht ze “hij is toch niet echt!”

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.