Oude liefde roest niet

Oude liefde roest niet

Om precies te zijn, 18 maart 2008, haalde ik mijn motorrijbewijs (Motorrijles).
Mijn eerste motor had ik al, een Yamaha YZF750r. Wit met roze en een beetje blauw (Topsport!).
Yamaha YZF750R
Ik vond het fantastisch! Ik heb met veel plezier gereden, ondanks de pijn in mijn rug en polsen van de houding. Mijn volgende motor werd mijn droommotor. Een zwarte Honda CBR Fireblade 1000RR.
Honda CBR Fireblade 1000rr
Verstandig? Neen, want ik zat nog platter. Maar ik zag mijn Black Beauty staan en tja… Ik werd gewoon verliefd.
Wat een fantastische motor was dat. Even het gas aan tikken en je vloog vooruit. Super! Maar na een half uurtje, 3 kwartier, werd het een pijnlijke rit en wilde ik weer naar huis. Lange tourritten werden een ware marteling en ik verloor het plezier in het rijden. Daar waar ik op de Yamaha de pijntjes niet vond opwegen tegen het plezier, was dat bij de Black Beauty wel anders. Na de laatste rit, voor de poort, was ik mijn spierkracht kwijt en ik liet de motor vallen, ik hield hem gewoon niet meer. En ik schrok. Want als dat gewoon zittend op de motor al gebeurde, wat dan als ik voor het stoplicht stond een keer? Ik kreeg de motor in mijn eentje niet overeind. Dus met pijn, veel pijn in mijn hart, verkocht ik de machine, met het doel een andere motor te kopen. Eentje waar ik wat rechter op op zou zitten. Hoewel ik steeds weer op de supersport uit kwam, leek ik de Naked Bike ook wel mooi te vinden. En ik ging op zoek. 2 jaar lang zoeken naar een motor die ik mooi vond en die lekker reed.
Mijn doel vervaagde, ik vergat hoe leuk het het motorrijden vond. Het zakte weg….

Tot ik dit jaar iemand leerde kennen die het gevoelige motorplekje wist te vinden. Hij stofte het af door wat vragen te stellen en het gevoel wat ik de eerste jaren had, de kick, het plezier, vlamde weer op. Maar ook mijn verstand. Want, ik wilde ook een nieuwe keuken en ik kon niet én een keuken én een motor. Heel lang duurde dat niet. Want de huidige keuken is niet praktisch maar wel acceptabel voor een jaartje of wat nog. Ik leef NU.
Dus hij begon, aangestoken door mijn enthousiasme, aan het lessen en ik, ik heb afgelopen vrijdag mijn nieuwe liefde opgehaald. Een Honda Hornet 600F.
Honda Hornet 600FHonda Hornet 600F
Rijdt fantastisch, ziet er fantastisch uit en ik voel me fantastisch als ik er alleen al schuin naar kijk. Beetje jammer van de regen vandaag, want ja… Ik Wil NuNuNu Rijden!
Maar ja, dan wordt de motor vies en nat… Dat willen we natuurlijk niet 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.