Social Media

Social Media

Ooit, was er een periode dat ik bij elke site, vwb social media, een account had. Het begon ooit met Hyves en later met Facebook, Instagram, Twitter, Googleplus en ga zo maar door. De meeste sites haalde niet echt een groot bereik. Een bepaalde periode vond ik het fantastisch. Ik had veel volgers, veel contacten en ik volgde veel mensen. Ik heb mensen leren kennen door social media, die ik anders nooit was tegen gekomen. Vooral toen ik naar Gouda verhuisde, leerde ik wat mensen kennen die al in Gouda woonde, door social media. En nee, dat zijn niet mijn beste vrienden, maar het is leuk om af en toe eens een bakkie koffie of een wijntje te drinken in de stad.

Echter nu; ik erger mij steeds meer aan het gedrag van mensen op internet. Lekker anoniem bashen. Pesten. Mensen onderuit halen. ‘Ik wil niet discrimineren hoor maar…..’. Ik kan er niet meer zo goed tegen. Dat negatieve sfeertje. Ik heb honderden mensen ontvolgt en volgde de laatste maanden alleen nog de mensen die ik echt interessant vond. Maar helaas heeft twitter nu bedacht dat je ook alle likes en reacties van de mensen die je volgt moet zien (naar mensen die jij zelf niet volgt). Waarom leg ik het eigenlijk uit? Ik ben er gewoon klaar mee.

Facebook heb ik maanden geleden al opgeheven. Vandaag heb ik twitter opgeheven. Ik ben er klaar mee. Instragram heb ik op non-actief gezet omdat ik niet zo goed weet wat voor meerwaarde het heeft en ik misschien daar nog wel terug wil komen. Wel heb ik nog een account waar ik alleen maar over ketogeen eten post (en volg). Dat heeft een duidelijk doel. Motivatie šŸ™‚

Eigen komt het hier op neer: wil je weten hoe het met mij gaat? App, mail of bel me dan. Koffie of wijn gaat er altijd wel in :). En andersom zal ik dat ook doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.