Topsport!

Topsport!

Geschreven mei 2008

De (voor mij) nieuwe motor stond al even in de tuin. Wit met roze. Nog even motorkleren kopen en dan… Ja! Afgelopen weekend was het zover. Mijn eerste ritje mét rijbewijs op mijn eigen motor. Yeah!

Een les motor is een zogenaamde toermotor. Je zit dus veel rechter op. De motor die ik nu heb, Yamaha xzy750r, is een zogenaamde wegracer, dus je ligt meer. Bij het wegrijden (iets te veel gas) merkte ik al dat dit wel wat anders was. Even wennen, beetje in de bebouwde kom, en daarna de snelweg op. Zo dan! Wat gaat deze snel! Voor je het weet zit je op de 140. Voor een (beginnend) meisje is dat snel ja! Maar wat lekker, wat een kick! Even bij mijn ouders langs. Vader kriebels bezorgd (ik wil ook!). Moeder 10 jaar ouder (je doet toch wel voorzichtig he? Ik vind het maar niks). En weer naar huis. Oeh, die grijns was niet meer van mijn gezicht te slaan.

In de middag weer rijden *hijg* en toen met mijn vriend. Mijn vriend heeft een chopper, ik een wegracer, fantastische combi! Ha! We hebben al met al zo een 4 uur rond gereden en mijn rug deed pijn en mijn handen van het leunen. Mijn benen ook. En nu.. auw! Mijn rug zit vol spierknopen, mijn benen doen nog steeds pijn, vooral binnenbenen bij mijn liezen, ik heb zelfs spierpijn in mijn polsen van het leunen. Maar oh, wat is dit lekker!

Straks zelfstandig proberen de motor uit de tuin te krijgen, en dan ga ik per motor naar mijn werk. Ik móet rijden! Pijn is fijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.