Wandelmanie

Wandelmanie

In maart, waren we in Spanje. We wandelde heel veel en ik had veel pijn. Vooral mijn benen en heupen. Voor mij een reden om naar de huisarts te gaan om mijn klachten te bespreken. Ik was het zat. De pijn, de vermoeidheid. Ik ging dingen vermijden en dat wilde ik niet meer.

De huisarts hoorde mij aan. Bekeek mijn benen, drukte op wat plekken en inderdaad, dat ik pijn had was niet zo gek. Ik had slijmbeursontsteking in beide heupen. Rustig aan doen, blijven bewegen en rustig opbouwen in plaats van vanuit het niets 10 kilometer te gaan wandelen. Het lipoedeem is niet oplosbaar. Steunkousen om het dragelijk te houden en verder wel blijven bewegen. Leer er maar mee leven. De enige garantie is dat het erger wordt. Top.

Ik besloot om door te pakken en nam contact op met de sportschool waar ik al een jaar ingeschreven sta en maakte een afspraak. Tommy hoorde al mijn klachten aan en hij nam mij serieus. Hij stelde voor om mij een aantal keren te trainen en dan te kijken wat voor effect dat op mijn lijf had. En zo geschiedde. 6 weken lang gingen we aan de slag. De eerste 3 sessies had ik na het trainen veel pijn. Ik kon bijna niet lopen. Steeds weer een tandje terug ipv erbij. Mijn spierconditie was niet slecht, maar zeer slecht. Voor mij alleen maar een bevestiging dat ik er goed aan doe.

Het trainen gaat nu (inmiddels alleen) goed. Ik ben van ‘zeer slecht’ naar slecht/matig opgekrabbeld en het is niet dat ik mij beter voel, maar wel dat ik minder snel pijn krijg en dat is heel fijn.

Ondertussen zijn we ook gaan wandelen. Elk weekend een grotere wandeling en door de weeks een kleinere wandeling. Hoe fijn om niet na 2 km hijgend te vragen of dat terrasje er nou al is, maar om met 2 vingers in je neus, zonder pauze, 5 kilometer weg te lopen. Inmiddels wandelen we 13 kilometer met veel plezier, zonder heel moe te zijn. En Nederland is zo mooi! En het maakt dat ik beter slaap. Ik ben blij. Mijn lijf ook, denk ik. Want die protesteert een stuk minder.

 

Gasteren

Ouderkerk a/d IJssel – Lek

Pijnenburg
Reeuwijk

Austerlitz

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.